Muziekoptreden tijdens Open Atelierroute
 

Op zondag 18 april 2010, tijdens de 11e Open Atelierroute in de gemeente Sint Anthonis, kunt u GALERIE 'T AAMBEELD TE WANROIJ een liveoptreden bezoeken van Engelstalige folkmuziek van FERGAL.

Muziekgroep Fergal

Eind 2004 kwamen RenÚ en Miek in Wanroij wonen. Op een buurtfeest liepen zij Marjan en Wil tegen het lijf en al snel bleek dat deze 4 mensen zich niet alleen bezig hielden met muziek, maar dat zij bovendien alle 4 bekend waren met en een liefde hadden voor Engelstalige folkmuziek. Ze besloten met zijn vieren muziek te gaan maken en - zoals het zich hierboven al laat raden - de muziekstijl die werd gekozen is: Engelstalige folk. De naam van de groep komt uit het Ierse en staat voor "dapper".
De (vaak meerstemmige) zang wordt begeleid door gitaar, banjo, tin whistle en mondharmonica. Sindskort heeft de groep er bovendien een muzikant (Harrie) bij. Harrie heeft zijn sporen als drummer al verdiend bij jazzy-band Ten Blakke, waar hij overigens nog steeds drumt. Harrie verzorgde tot op heden het geluid bij Fergal, dus hij kent de stijl en muziek goed. Hij speelt bij Fergal op een cajon (uit te spreken als: cachon) simpel uitgelegd: een drumkist, een percussie-instrument dus.
De muziek van Fergal sluit uitstekend aan bij de expositie in galerie Het Aambeeld en gastexposant Karel Zijlstra.
Voor meer informatie over Fergal kunt u terecht op hun website: www.fergal.nl

26-03-2010
 
<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.