Kunstdorp 2010
 

ZONDAG 5 SEPTEMBER: SINT ANTHONS KUNSTDORP 2010

Zondag 5 september is het weer raak: voor de 6e keer wordt het centrum van Sint Anthonis omgetoverd tot een "INTERNATIONAAL KUNSTDORP".

ALTIJD OP DE EERST ZONDAG IN SEPTEMBER NAAR SINT ANTHONIS.

5 augustus 20 - Professionele kunst uit binnen- en buitenland, in alle voorkomende disciplines, verzameld in het centrum van Sint Anthonis én in de hal van het gemeentehuis.

Er zullen schilderijen hangen op de pleinen, in het gemeentehuis, in tenten overal staan beelden opgesteld, er is installatie- en videokunst, fotografie, design; en dat allemaal van hoge (uitsluitend professionele) kwaliteit.

Als slagroom op het toetje vinden er in de hal van het gemeentehuis doorlopend poëzievoordrachten plaats. Bovendien zijn er, verdeeld over de dag, optredens van muziekgroepen en individuele musici.

Veel nieuwe gezichten, ook dit jaar weer en mocht het weer niet meewerken dan gaat de manifestatie TOCH door. De organisatie -Kunstkring gemeente Sint Anthonis- laat zich niet meer verrassen door regenbuien. Kwetsbaar tweedimensionale werk is ondergebracht in witte tenten, die speciaal voor dit doel zijn aangeschaft. Naast genoemde praktisch doel -bescherming bieden tegen regen- zullen deze witte tenten ook sfeerverhogend werken, zo leert de ervaring in 2009.

De 6e internationale kunstmanifestatie start om 11.00 uur op de Brink met de presentatie van werk van naar verwachting meer dan 65 kunstenaars. Voor lijst deelnemende kunstenaars: zie www.kunstkring.com/kunstdorp.html

De horeca rond de Brink doet als vanouds actief mee. Zij draagt er onder andere zorg voor dat er kwalitatief goede muziek is bij hun bedrijf. En, werkt het weer een beetje mee, dan worden de bestaande terrassen flink uitgebreid, zodat U regelmatig niet alleen de geest, maar ook het lichaam kunt verwennen.

De organisatie zet hoog in en denkt aan een manifestatie die de bedoeling heeft meer en meer landelijke uitstraling te krijgen: de gehanteerde formule is in elk geval uniek in Nederland. Professionele kunstenaars komen zichzelf en een deel van hun werk presenteren. Dat is het hoofddoel. (Marktkramen met betaalbare, ambachtelijk gemaakte producten moet men hier niet verwachten.) Daarom wordt zo sterk de nadruk gelegd op professionaliteit. Het gaat om kunstenaars die een afgeronde kunstopleiding hebben en/of een jarenlange beroepspraktijk in kunst hebben opgebouwd.

Het publiek wordt op die manier over de kunstenaars en hun werk geïnformeerd en krijgt daarbij de gelegenheid om met hen contacten te leggen en desgewenst in discussie te treden. Mede om die reden gaan er uitnodigingen naar galeriehouders in het hele land, die in Sint Anthonis mogelijk nieuw talent kunnen "spotten".

17-08-2010
 
<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.