Zomerexpositie 2013
 
ECHTPAAR HELLER-VAN LOOSBROEK UIT STEVENSBEEK TONEN KUNSTOBJECTEN

De 'Hellercollectie'
In de hal van het gemeentehuis organiseert de Stichting Kunstkring Sint Anthonis dit jaar een heel bijzondere expositie. Schilderijen, keramiek, ijzer- en glasobjecten, een verscheidenheid aan kunst, die in de afgelopen jaren zijn verzameld door Louis Heller en zijn vrouw Will van Loosbroek.

Louis maakte 25 jaar geleden, via zijn makelaars-en assurantiekantoor in Groesbeek, kennis met de plaatselijke kunstenaar Joep de Bekker. Hij was direct gecharmeerd van het kleurgebruik en al snel hingen zowel thuis als op zijn kantoor, acrylverfschilderijen en gouaches op papier. Louis en Will raakten meer en meer enthousiast en keken, nog meer dan voorheen, met grote belangstelling naar kunst. Er werd veel en divers gekocht waarbij ze maar één selectiecriterium hanteerden: n.l. ze moesten er beiden door worden geraakt.

In 2004 verhuisde het echtpaar naar het voormalige kloosterpand in Stevensbeek. Daar hadden ze zowel binnen als buiten veel ruimte voor eigen werk van Will en voor hun groeiende kunstverzameling. Ze legden contact met kunstenaars in de omgeving, waaronder Juul Baltussen uit Westerbeek. Louis raakte door het werk van Juul en zijn begeesterde verhalen geïnspireerd en ging zelf aan de slag. Hij bedacht objecten uit de vormen van materialen, die hij tegenkwam op zijn zoektochten, waarna hij de hulp van Juul inriep bij het uitwerken van zijn ideeën. Adviezen en toevoegingen van Juul gaven zijn creaties nog meer bezieling en kracht. Op een rondgang door de grote en mooie tuin kan hij vol passie uitleggen waarom er gekozen is voor deze plaats en voor dit kunstwerk.

Opening

De heer Will Giesbers, een goede vriend van de Hellers, zal op zondag 7 juli om 15.00 uur de opening verrichten in de hal van het gemeentehuis aan de Brink 3 te sint Anthonis. Daarna is de expositie tijdens openingstijden van het gemeentehuis te zien tot 23 augustus.

<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.