Winteractiviteit
 
MAANDELIJKS CULTUREEL CAFÉ IN DE WINTERMAANDEN

Start op donderdag 26 september om half 8

Sint Anthonis, 16 september 2013.

De Stichting Kunstkring gemeente Sint Anthonis organiseert al vele jaren activiteiten, waaronder de open atelier- en galerieroute in april, het internationaal Kunstdorp op de eerste zondag van september en een zomerexpositie.

Dit jaar wil de Kunstkring een start maken met een winteractiviteit, en wel met een maandelijks cultureel café. Als vaste locatie is hiervoor Genieterij Kommus aan de Brink in Sint Anthonis gekozen.

De bedoeling van het cultureel café is om eens in de maand cultuurminnende inwoners en andere belangstellenden een gezellige avond te bezorgen. De locatie Genieterij Kommus past volgens ons goed bij deze plannen. Op de laatste donderdag van de maand is iedereen welkom in de brasserie.

 

Start programma donderdag 26 september

Het eerste culturele café is op donderdag 26 september aanstaande van 20.00 uur (ontvangst) tot 22.30 uur, in Genieterij Kommus (de brasserie) aan de Brink in Sint Anthonis. De huisband zal zich dan aan u voorstellen en ook Eefke Peeters spreekt dan haar eerste column uit.

Op het maandelijks programma staan enkele vaste onderdelen. Dit zijn een eigen huisband, een columnist en een promotiepraatje over een leuke kunstactiviteit in de regio. Verder nodigen we per avond nog een of meerdere gasten uit, die in maximaal 10 minuten een speciaal thema presenteren, aan u voorleggen of laten zien, horen, enz. Ook presenteren wij doorlopend een agenda met allerlei kunstactiviteiten die in de wijde omgeving plaatsvinden.

Monica Boschman gaat, als regiodichter van het Land van Cuijk, gedichten voorlezen en Theo en Elly van Hulsbeek vertellen over de tangodans gevolgd door een demonstratie. Gonda van der Zwaag, kunstenaar en 'motor' van de beeldentuin Malden heeft een interessant verhaal voor u.

Joke Koppers, kunstenaar uit Stevensbeek, en lid van de Kunstkring, heeft de regie en zij wil om uiterlijk 20.30 uur starten met het programma.

Tussen de programmaonderdelen door is er volop gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen en een drankje te nuttigen.

 

Gratis entree

Iedereen is welkom en de entree is gratis. Om uit de kosten te komen gaan we met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Het volgende culturele café is op 31 oktober. Verdere data zullen de eerste avond, via de website (www.kunstkring.com) en de media bekend gemaakt worden. Dit geldt ook voor het programma van oktober. We starten dit seizoen in september en gaan voorlopig 6 maanden door, waarbij we de maand december overslaan. Medio april 2014 volgt een evaluatie van het initiatief en kijkt de Kunstkring wat ze de volgende winter gaan doen.

We vragen aan u als gast om zoveel mogelijk interessante thema's aan te dragen en samen met ons invulling te geven aan het cultureel café.

<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.