Winteractiviteit
 
MAANDELIJKS CULTUREEL CAFÉ IN DE WINTERMAANDEN

Cultureel Café in Kommus, 30 januari

CULTUREEL CAFÉ SINT ANTHONIS IN TEKEN VAN GEDICHTENDAG

Het Cultureel Café programma van donderdag 30 januari, in genieterij Kommus aan de Sintunnisse Brink, staat in het teken van boek en gedicht.

De avond start met Toine Gresel.
Hij is in de regio en zeker in Sint Anthonis, waar hij (1994-97) burgemeester was, geen onbekende. Deze avond ontmoet het publiek hem in een andere rol: ruim een jaar geleden debuteerde hij met Mano Dura, een thriller die zich afspeelt in het vastgoed- en journalistiek milieu van Maastricht. Gresel (60) zal uitleggen hoe je, hoe hij, dat doet: een boek schrijven.

Hierna start een sprankelende Gedichtenavond. Op donderdag 30 januari start voor de 15e maal het jaarlijkse poëziefeest in Nederland en Vlaanderen. Door BiblioPlus die de jaarlijkse Nationale Gedichtendag samen met regionale literaire clubs organiseert, wordt deze avond de aftrap gegeven voor de Week van de Poëzie (tot 6 februari).

Nieuwe Regiodichter
Na twee jaar die functie vervuld te hebben, treedt de Gasselse Monica Boschman terug. Haar opvolg(st)er zal deze avond gepresenteerd worden. Of hij/zij zelf met een gedicht voor het voetlicht zal treden is nog net zo ongewis als de naam. In elk geval zal de Stevensbeekse dichteres Ans van Kessel een proeve van haar bekwaamheid leveren.
Daarna gaan we aan de slag met het Gedicht rond het thema 'Geef een rondje van BiblioPlus'. Een gedicht op het speciale bierviltje is goed voor een gratis consumptie. Welk gedicht krijgt deze avond het meeste applaus van het publiek?

Valse Hoop
Begonnen als trio treedt dit gezelschap nu als vierpersoons-formatie op. Jacqueline, Peter en Harry brengen, met accordeonbegeleiding van José, een gevarieerd repertoire van het betere Nederlandstalige lied, met Koos Speenhoff (1869-1945) als belangrijkste 'leverancier'. Kommer en kwel, maar ook het strijdlied (Internationale Nieuwe Scene) zullen de avond muzikaal omlijsten.
Deze avond is een samenwerking van Cultureel Café Sint Anthonis en BiblioPlus. Iedereen is welkom. Start van het programma is om 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis maar de organisatie (Kunstkring Sint Anthonis) vraagt wel om een vrijwillige bijdrage.

<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.