Winteractiviteit
 
MAANDELIJKS CULTUREEL CAFÉ IN DE WINTERMAANDEN

Cultureel Café in Kommus,
30 oktober

Alom bezongen en geprezen is het boek 'Motocross der Azen', van de hand van Marcel Hermans uit Sint Anthonis. Marcel komt op donderdag 30 oktober naar het Cultureel Café om samen met dorpsgenoot Harry van Heijster te verhalen over het gouden tijdperk van de motorcross in Sint Anthonis.

Het boek, dat is gebaseerd op de geschiedenis van de Motocross der Azen van 1947 tot en met 1985, wordt in kringen al als 'Standaardwerk' beschouwd. Naast verslagen bevat het tal van anekdotes en veel uniek fotomateriaal. Tijdens de onlangs gehouden reünietentoonstelling in Oelbroeck vond het gretig aftrek onder de liefhebbers.

Een volgende interessante gast is Marije Kos, die behalve beeldend kunstenaar ook dichter en kunsthistoricus is. Marije woont in Milsbeek, nabij de Nijmeegse stuwwal, waar ze onuitputtelijk kan putten uit de natuur, het aardse en onaardse. Samen met haar kennis van natuurreligies maakt dit nieuwsgierig naar haar voordracht.

Iedereen die met enige weemoed terugdenkt aan de uitdagende preken van Frans van Spreeuwel, wordt door Cultureel Café op zijn wenken bediend. De oud-pastoor van Sint Anthonis liet zich graag strikken om een column uit te spreken. De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door Jolly Undertaker, een driemansformatie uit Boxmeer, die Ierse muziek vol dramatiek, romantiek en een vleugje nostalgie uit de trekzak, fluiten, snaren weet te halen. En de zang, die wordt zeker niet geschuwd. Volgens beproefd recept tekent Joke Koppers deze avond voor de presentatie.

Het Cultureel Café vindt op 30 oktober plaats in Genieterij Kommus, Brink 5 in Sint Anthonis. Inloop vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro. Bezoekers die dat wensen kunnen bij Kommus een Cultuurarrangement (eten vooraf + Cultureel café) reserveren. Voor informatie of reservering bel (0485) 38 50 45.

<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.