Winteractiviteit
 
MAANDELIJKS CULTUREEL CAFÉ IN DE WINTERMAANDEN

Cultureel Café in Genieterij Kommus, 29 januari

Vitaliteit en vergankelijkheid in woorden, beelden en muziek.

Na de vrijwillige 'winterstop' maakt het Cultureel Café in Sint Anthonis zich op voor nog drie edities in het seizoen 2014-2015. De eerstvolgende editie, die op donderdag 29 januari wordt gehouden in Genieterij Kommus, valt samen met de opening van nationale poëzieweek.

Schrijver, dichter en toneelman Marco van de Plasse (61) heeft samen met 56-jarige tekenares Else van der Sloot eind vorig jaar een zeer bijzonder project afgerond. In een boek, dat een fraai tijdsbeeld schets van medio vorige eeuw, tekende Van de Plasse de levensverhalen op van een veertigtal 90-plussers in de regio, die door Else werden geportretteerd. Over dit bijzonder project wordt het tweetal aan de tand gevoeld in Genieterij Kommus.

Een andere interessante gast in de line-up is beeldend kunstenares Myriam Meulepas, woonachtig in Wanroij en lid van de gemeentelijke kunstkring. Myriam (44) is geïnspireerd, misschien zelfs geobsedeerd, door de vergankelijkheid van de mens. Haar geboetseerde objecten van polyster, metaal en hout geven alle emoties van verval weer. Hoewel ze de beelden maakt met respect voor de mens, weet ze dat haar werk soms als provocerend wordt ervaren.

Eveneens afkomstig uit Wanroij is de22-jarige Djoly Janssen. Het aanstormende zangtalent zag vorig jaar een grote wens in vervulling gaan toen ze werd toegelaten aan de Herman Brood Academie in Utrecht. In Kommus treedt ze op met haar Ensemble Djoly Janssen, met wie ze in 2012 al eens te gast was tijdens de Kunstmanifestatie. Het gezelschap speelt akoestische pop, met covers van onder andere Pearl Jam en Nirvana.

Het Cultureel Café is op donderdag 29 januari in:
 
Genieterij Kommus,
Brink 5
Sint Anthonis.
Inloop vanaf 20.00 uur.
De entree bedraagt 2,50 euro.
Bezoekers die dat wensen kunnen bij Kommus een Cultuurarrangement (eten vooraf + Cultureel café) reserveren.
Voor informatie of reservering bel (0485) 38 50 45.

<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.