Winteractiviteit
 
MAANDELIJKS CULTUREEL CAFÉ IN DE WINTERMAANDEN

Cultureel Café in Kommus, 26 februari

De lente nadert met rasse schreden en voor het Cultureel Café staat in zijn tweede seizoen al weer de voorlaatste editie op het programma. Op donderdag 26 februari, worden de registers weer opengetrokken met een interessante mix van oude stijlmuziek, woordkunstenaars en zand-toverij.

Zandtovenaar. Roos van Riet verzorgt een demonstratie sandpainting, waarbij Tontje d'n Dwerg en andere herkenbare Peeltaferelen in vliegende vaart de revue passeren. Illustrator Roos van Riet (27), die lid is van de Kunstkring Sint Anthonis, is vooral bekend van haar tekeningen en cartoons. Maar af en toe maakt de Oploose een creatief uitstapje met een demonstratie sandpainting. Dat doet ze ook in het Cultureel Café, waar ze het publiek zal verbazen met haar 'toverij met zandkorrels'. Het werkt zo: terwijl Roos druk in de weer is met het strooien en wrijven op een lichtbak, ziet het publiek Tontje de Dwerg en andere markante personen en hekenbare taferelen op grootbeeld voorbij flitsen.
Aansluitend worden Roos van Riet en schrijver Gerard Sonnemans uit Boxmeer door Tushi Nicolasen uitgehoord over hun eerste gezamenlijke project, het kinderboek 'Dat doet-ie anders nooit'. Gerard tekent voor de tekst, Roos verzorgt de illustraties in het boek dat komende zomer uitkomt. De titel verraadt humor, en daarin heeft het tweetal zich knap gevonden, zo zal uit de preview blijken.

Schrijver. Gerard Sonnemans mag zijn verhaal doen over zijn werk: het schrijven van (kinder)boeken en verhalen vertellen. Gerard Sonnemans (55), die intussen een indrukwekkend oeuvre heeft aan kinderboeken, mag zijn verhaal doen over zijn werk: het schrijven van (kinder)boeken en verhalen vertellen. Gerard, van oorsprong geschiedkundige, heeft de afgelopen 15 jaar al 25 boeken uitgebracht, van spannende leesboeken tot informatieve lesboeken. Zijn verhalen gaan vaak over helden en slachtoffers, maar vaak worden helden slachtoffers, of omgekeerd. Hij is ook medeoprichter van de Uitgeverij Menuet.
Leo Boeijen mag dit keer zijn visie op het leven geven in de gesproken column. Voor muzikale tussendoortjes zorgen Rob Bakker (piano) en Rob Egging (contrabas). Het tweetal maakt deel uit van de altijd swingende Charlestown Jazzband, de Nijmeegse band die al bijna 50 jaar aan de weg timmert. Van oud-zwart, van Bix naar New Orleans, Latin, Mainstream en Jump, ze draaien er hun hand niet voor om. Rob & Rob laten de cafébezoekers ongetwijfeld 'proeven' van hun veelzijdigheid.

Het Cultureel Café is op donderdag 26 februari in:
 
Genieterij Kommus,
Brink 5
Sint Anthonis.
Inloop vanaf 20.00 uur.
De entree bedraagt 2,50 euro.
Bezoekers die dat wensen kunnen bij Kommus een Cultuurarrangement (eten vooraf + Cultureel café) reserveren.
Voor informatie of reservering bel (0485) 38 50 45.

<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.