KUNST OP DE BRINK IN SINT ANTHONIS,
ZONDAG 6 SEPTEMBER
 

Voor de zestiende keer kunt u, aan het einde van de zomer, op de eerste zondag van september weer genieten van een openluchtexpositie die uniek is voor de regio in Oost Brabant. De kunstexpositie tovert de Brink en omgeving in Sint Anthonis weer om tot een expositie met allure van nationale en internationale kunstenaars. Het adembenemende decor van de Brink met zijn prachtige oude bomen en cirkel van gebouwen leent zich prima voor de meer dan 60 verschillende 'galerietjes".

ZELF AAN DE SLAG
Niet alleen het werk van professionele beeldhouwers en schilders zijn deze dag te bewonderen. Dit jaar biedt de organisatie op 2 locaties in witte pagode tenten bezoekers en toeschouwers (niet alle) de kans om hun eigen creatie te maken. Vooral jonge bezoekers mogen als eerste hier bij voorkeur gebruik van maken.

KUNSTKRING SINT ANTHONIS: KRING VAN STOELEN
Uniek voor deze zestiende editie van KUNSTDORP is de Stoelendans. De kunstenaars die lid zijn van de organiserende Stichting Kunstkring hebben ieder hun eigen stoel gemaakt. Deze staan op zondag 6 september in een 'kring' op de Brink en aan de uitvoering zult u mogelijk de kunstenaar herkennen. De metalen stoel van Juul Baltussen, de glazen stoel van Ben Vollenberg, de keramische stoel van Carla Rovers, ja laat u verrassen door dit bijzondere themaobject van dit jaar. En bent u zo onder de indruk van het ontwerp dan is er de mogelijkheid de stoel mee naar huis te nemen, uiteraard tegen betaling.

Tushi Nicolasen over haar stoel: "Bluesmuziek is ritmisch, vol expressie, direct herkenbaar en uitnodigend. Bluesmuziek geeft kleur, nodigt uit tot improviseren. Je bent geen toeschouwer maar wil juist meedoen. Bluesmuziek vertelt een verhaal, straalt sfeer en gevoel uit, schuurt en verbindt. Deze oorspronkelijke volksmuziek met Afrikaanse 'roots' was voor mij het uitgangspunt voor het maken van een Kunstkring stoel. Het moest een stoel worden die uitnodigt, een stoel die expressief in kleur en vorm is. Een stoel met herkenning en met een eigen 'geluid'. Kortom: Een stoel die schuurt maar wel lekker zit!"
Meer over de stoel van Tushi Nicolasen
 

MUZIEK EN GEZELLIGE TERRASSEN
In het gemeentehuis maar ook buiten op de Brink en op terrassen is die dag naast kunst kijken ook muziek te beluisteren. Geen mechanische muziek via boxen maar prettige muziekstukken voor wie even uit wil rusten tijdens de tocht langs de tenten en buitenexposities. Voor het voormalig klooster is een theeschenkerij ingericht met bijzondere hapjes. En natuurlijk zijn de terrassen van de omliggende horecagelegenheden open en speciaal ingericht voor deze dag.
PROGRAMMA MUZIEKPODIUM

MEER INFORMATIE
Locatie: Brink 3, 5845 BH Sint Anthonis (centrum Sint Anthonis)
 
Openingstijden: Zondag 6 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.
 
Entree: Gratis
 
Lijst deelnemers: Deelnemerslijst
 
Parkeren op de Brink (aan de randen) uitsluitend voor bezoekers die op de fiets komen. Er zijn in de omgeving diverse openbare parkeerterreinen, zoals De Merret en het grasveld van het Zandseveld (via de Kolonel Silvertoplaan - Lepelstraat te bereiken) en de P-plaats bij MFC Oelbroeck.
Het dichtbij zijnde treinstation is Boxmeer. Vanuit hier rijden er reguliere busdiensten naar Sint Anthonis. Voor het plannen van uw reis: www.9292.nl
 
In het gemeentehuis van Sint Anthonis is die dag in de hal een informatiepunt ingericht waar u ook met vragen terecht kunt. De Brink en het gemeentehuis zijn op zondag 6 september open van 11.00 tot 17.00 uur.

Klik hier voor de deelnemerslijst
 
 
<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.