Winteractiviteit
 
MAANDELIJKS CULTUREEL CAFÉ IN DE WINTERMAANDEN

Cultureel Café in Oele Tôn's Gasterij, 24 september

Twee meer dan opmerkelijke beeldend kunstenaars, een dichteres met een wervelwind van gedachten en swingende muziek, dat zijn de smaakmakers van de openingsavond van het derde seizoen van het Cultureel Café Sint Anthonis. Deze is op donderdag 24 september in Oele Tôn's Gasterij in Ledeacker.

 

'Schoonheid op vier poten", zo mogen de houten tafeltjes van beeldend kunstenaar Bert Aalbers best worden genoemd. De 62-jarige Nijmegenaar is een geschoolde meubelmaker, die zich steeds meer beweegt van meubelvormgeving naar beeldende kunst. Aalbers maakt kleinschalige toepassingen en gebruikt massief eik, beu en kers, maar bijvoorbeeld ook moerbei en ginkgo. Dat de 'tafel' voor hem onbeperkte mogelijkheden biedt om een abstract idee een tastbare vorm te geven, komt hij graag vertellen in Ledeacker.

 
 
 
 

Objecten en portretten
Als iemand zich een veelzijdig kunstenaar mag noemen, is het Hein Aldenhoven wel. Hij haalde de media met zijn sprookjes-achtige zandsculpturen, maar de 63-jarige Hapsenaar is ook de bedenker en maker van bijzondere driedimensionale objecten gemaakt van cd's en van petflesjes. "Ik probeer mensen altijd te laten genieten van niet bestaande vormen die ik creëer. Ik toon graag aan dat je met allerlei materialen tot creaties kunt komen", zegt Hein. Hein is ook een begenadigd tekenaar en schilder. Bijna fotografisch zijn de portretten die hij tekent. Portretten waar de bezieling van afdruipt!

 

Gedichten
'Wervelwind van gedachten', dat is de veelzeggende titel van de gedichtenbundel van Josselyne Versteeg. Deze kwieke 74-janige levensgenieter uit Venray laat zich inspireren door de gevoelswereld van de mens en door de natuur. Of het nu gaat over dagdromen, lief en leef, fauna, fruitig of over het sociaal gebeuren, in haar gevoelsvolle en romantische gedichten laat ze hier over haar emoties de vrije loop. Wat dat betreft ziet Josselyne de 'herfst van het leven' eerder als een tweede of derde jeugd! De muzikale omlijsting wordt dit seizoen tijdens alle zes avonden verzorgd door het duo Rob Bakker & Rob Egging, twee leden van de Charlestown Jazzband die graag een muzikaal uitstapje maken. Dat gaat zeker lukken met hun repertoire van oud-zwart, Bix, New Orleans, Latin, Mainstream en Jump.

 

Het Cultureel Café is op 24 september in
Oele Tôn's Gasterij,
Dorpstraat 2
Ledeacker.
Aanvang 20.15 uur (inloop vanaf 20.00 uur).
De entree bedraagt 2,50 euro.
 
Het is mogelijk om vooraf een hapje te eten tijdens de wekelijkse Tapasavond bij Oele Tôn's.
Voor reservering bel: (0485) 38 18 45.

<= terug
 
 
Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief van de kunstkring.

Aanmelden nieuwsbrief
Afmelden nieuwsbrief
 
 
 
Zoeken

Zoeken op deze site. Het resultaat verschijnt in een apart venster.