Scroll Top

Trix Rijpkema

Beeldend kunstenaar

Woont en werkt in Sint Anthonis.
Trix studeerde tekenen en textiel aan de docentenopleiding te Arnhem en zij volgde cursussen in experimentele techniek en in reproductietechniek en was docent aan de vrije academie te Nijmegen in tekenen en textiele werkvormen.

Daarna kon zij zich volledig wijden aan het vrije werk: schilderijen in gemengde techniek op doek en papier. De figuratieve elementen, aanvankelijk geïnspireerd op oude rotstekeningen uit Namibië – waarin met een paar lijnen en vlakken een mens of dier werd afgebeeld, werden geleidelijk abstracter.

Met verschillende materialen (vaak uit de natuur), en technieken zoals tekenen, schilderen, collage- en druktechnieken – werkt zij aan herkenbare of abstracte afbeeldingen: met soms een uitstapje naar ruimtelijk werk en werkt graag met natuurlijke materialen zoals plantaardige en dierlijke vezels en natuurlijke kleurstoffen zoals verf gemaakt van walnotenbast.

De laatste tijd houdt zij zich vooral bezig met tekenen, vaak op handgeschept papier, soms uit eigen atelier. Ook maakt zij ruimtelijke objecten, van klein, tot grote installaties.