Scroll Top

Guy van Rhoon

Kunstenaar

Guy woont en werkt in Cuijk.
Hij verdiende zijn sporen in de wereld van creatieve concepting. Een ware creatieveling en zijn werk richt zich op schilderijen en tekeningen met kenmerkende, krachtige en gedurfde schetsstijl. Guy schildert al heel lang maar is dat sinds enkele jaren wat serieuzer gaan nemen. Schetsen doet hij al meer dan 20 jaar voor zijn werk. Om concepten te verbeelden of situaties te schetsen. Deze manier van schetsen brengt hij over in zijn schilderijen.


Zijn bevlogenheid levert een spannend lijnenspel op en trekt onmiddellijk alle aandacht. Guy maakt veelal gebruik van een bamboe rietpen en oost Indische inkt. Hij wordt daarbij beïnvloed door zijn Indische roots en haalt zijn inspiratie uit eerder gemaakte conceptuele doorvertalingen uit de reclamewereld. Elk schilderij is uniek en altijd een combinatie van een uitgedachte creatie in schets met ad-hoc expressionisme.

Hij schildert ook graag Indonedische eilanden op abstracte wijze, een verwijzing naar zijn Indische roots. Zelf noem hij zijn werk figuratieve kunst. Hij schildert en schets graag mensen zonder uitwerking van emoties.